Over Yuula
Yuula levert kwaliteit maatwerk fotografie voor elk doen
Neem contact op
your name
email ID
Yuula fotografie
Maatwerk fotografie
Sara Naomi Lewkowicz wint Sony World Photography Awards

Sara Naomi Lewkowicz is dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de felbegeerde Iris d'or Award, met de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Dit is gisteravond bekend gemaakt tijdens de Gala Awards Ceremony in Londen.

 

Lewkowicz: 'Ik ben compleet verrast; er was zoveel ongelooflijk sterk werk ingestuurd, ik had nooit gedacht dat ik zou winnen.'

Sara Lewkowicz is geboren in New York en behaalde een masterstudie visuele communicatie aan de Ohio Universiteit in Athene. Ze onderzocht met haar fotografie hoe een patroon van geweld zich ontwikkeld en wat de gevolgen hiervan zijn voor het slachtoffer, hun familie en de daders. Het verhaal is onontkoombaar; gruwelijke en teder, fel en ondoorgrondelijk, luguber gekleurd.

De Sony World Photography Awards Open Photographer of the Year werd toegekend aan TChen Li's beeld Rain in an Ancient Town dat gekozen werd uit maar liefst 65.000 inzendingen vanuit de gehele wereld.

Andere hoogtepunten van de gala ceremonie waren de bekendmakingen van de winnaar van de Outstanding Contribution to Photography Award Mary Ellen Mark, en de winnaar van de Student Focus award voor de Britse fotograaf Scarlet Evans van het Central Saint Martins College of Art and Design. In totaal werden voor de wedstrijd bijna 140.000 foto's ingestuurd vanuit 166 verschillende landen.

Alle winnende en genomineerde foto's van de awards van 2014 worden tentoongesteld in Somerset House te Londen van 1 tot en met 18 mei 2014, waarbij ook werk van de Amerikaanse fotograaf Mary Ellen Mark te zien is.

Bron: fotografie.nl

 
home | portfolio | Links |